Trenutno ni na voljo - Navedena cena je za obdobje najema 1 mesec.

Baby Sense 5 je naprava, ki zazna prekinitev dihanja oziroma premikanja dojenčka. S tem zmanjšuje nevarnost pojava smrti v zibelki.

Vsebuje dve blazini in nadzorno starševsko enoto. Blazino namestite pod vzmetnico in ni v stiku z dojenčkom ter ne ovira njegovega gibanja. Če naprava ne zazna otrokovega premikanja med 14 in 20 sekundami, ali če frekvenca dihanja pade pod 10 vdihov na minuto, se sproži zvočni alarm. Baby Sense I za delovanje potrebuje 4 baterije velikosti AA, ki so priložene v paketu.

Dimenzije ene blazine / senzorske plošče: 215 mm

Baterije 4x AA so priložene. Naprava pokaže z lučko, če so baterije izpraznjene.

Namenjen je za uporabo na domu in v bolnišnicah.

dr. L. Bregant, član Društva za pomoč prezgodaj rojenim otrokom iz ljubljanske porodnišnice in mag. Z. Roškar, predsednik Društva za prezgodaj rojene otroke Maribor iz enote intenzivne terapije, kliničnega oddelka za pediatrijo mariborske bolnišnice:

˝BABY Sense zaradi občutljivosti in zanesljivosti uporabljamo za nadzor nedonošenčkov in novorojencev tudi na našem oddelku˝

POTEK VRAČILA: V primeru pošiljanja po pošti plačate strošek pošiljanja v eno smer, vračilo opravite brezplačno na katerikoli enoti Pošte Slovenije s priloženim obrazcem, ki vam ga priložimo v paket ob oddaji pošiljke.

 

O Babysense napravi:

Babysense je bil prvi izmed nove generacije digitalnih monitorjev gibanja in dihanja dojenčka. Razvit in patentiran je bil v Izraelu leta 1991 in je prvi tovrstni izdelek. Vse izpeljanke, ki so danes na voljo na trgu, so rezultat tega preboja v razvoju.

Babysense naprava nenehno zaznava dojenčkovo gibanje in premikanje zaradi dihanja. V primeru prekinitve dihanja za 20 sekund, ali upočasnitve dihanja pod 10 vdihov na minuto, naprava sproži zvočni in vidni alarm. Blazinice pod vzmetnico zaznavanjo premikanje dojenčka. Sistem ni v dotiku z dojenčkom. Senzorske blazinice so pod vzmetnico in ne ovirajo dojenčka.

Babysense monitor zaznava dihanje in gibanje novorojenčka. Spremlja in opozarja vendar ne more preprečiti zastoja dihanja. Babysense samo zaznava premike zaradi dihanja in gibanje in ne zaznava drugih dogodkov. Namen naprave je opozarjanje na prekinitev ali upočasnitev dihanja.

Babysense je edinstven varnostni sistem, ki je rešil že mnogo življenj in daje staršem ali skrbniku možnost za pravočasno ukrepanje v primeru nepravilnega ali zastoja dihanja. Obstajajo številni mednarodno priporočeni previdnostni ukrepi za VARNO SPANJE.

Pred spanjem položite otroka na hrbet. Ne kadite v bližini otroka. Kajenje v vsakem primeru škodi zdravju. Izogibajte se pregrevanju okolice dojenčka. Temperatura v sobi naj ne bo preko 24°C. V postelji naj bo le otrok. Ne puščajte predmetov poleg dojenčka s katerimi bi se lahko zadušil.

Babysense  je naprava za spremljanje dihalnih gibov pri dojenčkih do enega leta starosti, namenjena  domači uporabi. Naprava ni primerna za uporabo pri dojenčkih z visokim tveganjem, ki potrebujejo stalen zdravniški nadzor. Babysense lahko uporablja tako zdravstveno osebje (npr. Medicinske sestre) kot tudi uporabniki brez zdravstveneizobrazbe (starši, skrbniki).

Ko napravo namestite pod vzmetnico, je Babysense pripravljen za uporabo. Otroka položite v posteljico,  napravo vklopite s stikalom za vklop / izklop. Ko naprava zazna dihanje in premikanje, utripa zelena lučka. Rdeča alarmna lučka zasveti, če dojenček preneha dihati ali bistveno upočasni dihanje.  Če rdeča opozorilna lučka za izpraznjene baterija utripa, baterije zamenjajte takoj, ko je to možno. Če zaslišite še prasketajoč zvok, takoj zamenjajte vse baterije. Napravo izklopite s pritiskom na gumb za vklop / izklop preden vzamete dojenčka iz posteljice.

Preverjanje delovanja:  Babysense je izredno občutljiva naprava, ki med spanjem skozi blazino zaznava premikanje dojenčka zaradi dihanja. Obstajata dva glavna vzroka motenj v delovanju – tehnične okvare in nepravilno delovanje zaradi vplivov okolice.

Nepravilno delovanje zaradi vplivov okolice:  Zaradi  izjemne občutljivosti naprave Babysense  je možen vpliv ventilatorjev, vetra, klimatskih naprav in podobno. Takšne vplive okolja senzorji lahko zaznajo kot premike dihanja, kar prepreči ali zakasni proženje alarma. Če Babysense uporabljate hkrati z drugimi napravami, morate vsak dan preskusiti njegovo delovanje v okolju, enakem dejanskim pogojem uporabe, pri čemer morajo biti vklopljene tudi vse druge naprave, ki se uporavljajo hkrati z napravo Babysense. V takih pogojih preverite, ali so zvočni in vidni alarmi na napravi Babysense aktivirani.

Preverjanje izvajajte dnevno: Napravo preverjajte brez otroka v postelji. Vklopite napravo in se oddaljite od postelje za dva koraka. Preverite, če se sproži alarm v času do 20 sekund (zaradi odsotnosti dihalnih premikov). Zvočni alarm je lahko z ali brez predhodnega prasketanja. Preverite, ali je alarm možno slišati na vseh lokacijah doma ali prostora za nego. Če se alarm ne sproži v 20 sekundah, poglejte v poglavje za odpravljanje težav. Preizkus delovanja je potrebno opraviti vsak dan ter vsakič, ko napravo prestavite, zamenjate posteljnino ali postavite zibelko oz. otroško posteljico na drugo mesto.

Lažni alarmi: možni so posamični primeri lažnega alarma. Preverite ali je do tega prišlo zaradi napačne povezave senzorske blazinice ali blazinic s kontrolno enoto, povezave s samo eno blazinico, če se otrok lahko premakne z neposrednega področja, ali če se blazinice ne dotikajo neposredno posteljnega vložka. V primeru lažnega alarma glejte navodila za odpravljanje težav. ČE težave na morete rešiti sami, se obrnite na servisno osebje proizvajalca.

V primeru alarma takoj ukrepajte: Pojdite do posteljice in preverite, če otrok diha. Preverite barvo kože, mišični tonus in premikanje. Če se dojenček ne zdi normalen, uščipnite dojenčkovo peto in preverite, da vzrok dušenja ni tujek v grlu. Ko se dihanje nadaljuje, se posvetujte z zdravnikom. Če se dihanje ne nadaljuje, nudite prvo pomoč in takoj poiščite medicinsko pomoč.

 

 

izposoja - Babysense 5 - naprava za zaznavanje premikanja / dihanja novorojenčka

  • Šifra: babysense 5
  • Razpoložljivost: Trenutno izposojeno
  • 18.00€

  • Brez DDV: 18.00€